Plons 4+ via Rietveld Thuis Theater

  • door

In het Rietveld Thuis Theater zijn meerdere voorstellingen en concerten online te bekijken. 20 mei is het de beurt aan Plons.

Plons is een beeldend verhaal over de wondere wereld boven en onder water. In een dynamisch decor vol vindingrijke verrassingen vertellen Milan & Renate het verhaal van kikkervisje, rups, libelle, kikker en ooievaar, als poppen, klein en groot.

In Plons volgen we kikker Kiki, die geboren wordt als klein kikkervisje. Langzaam ontdekt Kiki de wereld om haar heen en raakt verwonderd door de schoonheid van de vijver. Een grote vis lijkt even heel gevaarlijk, maar blijkt haar te kunnen helpen. Kiki ziet de libelle die naar werelden kan gaan, waar onze jonge kikker nog niet is geweest. Kiki verandert, wordt groter, net als de wereld om haar heen. Het is wel lekker veilig in de vijver, maar als zij straks aan land gaat, wat zal er dan gebeuren? Kiki is een beetje bang. Toch stapt ze uit de vijver en gaat aan land. Hier ontmoet zij bewoners die haar plagen of vrienden met haar willen worden. Onder andere de rups, die zich langzaam opsluit in een oneindig lange draad. En komt dan later als vlinder tevoorschijn. Er zijn ook minder leuke vrienden; zoals de ooievaar die kikker wel een lekker hapje vind. Wegwezen! Wat zijn er veel dieren, maar zouden er ook andere kikkers bestaan? Heeft kikker Kiki eigenlijk wel familie? Een voorstelling over transformatie, overleven en het overwinnen van angsten. Over verwondering en verbijstering. Onze omgeving verandert continue, net als wijzelf. De kikker staat symbool voor onze kleine medemens vanaf vier jaar, die de eerste stappen zet in een grote wonderlijke wereld.

Voor kaarten voor deze voorstelling en voor de andere voorstellingen van Rietveld Theater kijk bij Rietveld Thuistheater. Hier zijn de voorstellingen naderhand ook terug te kijken. (voor een beperkte periode).