Oerol: het imaginaire eiland

  • door

Het Imaginaire Eiland | Imagine your Island: Oerol zet de verbeelding centraal. Er worden geen live publieksactiviteiten door Oerol georganiseerd op het eiland. Je beleeft alles vanaf je eigen plek, maar wel gelijktijdig met vele anderen!

Vrijdag 12 juni start de warming-up, vanaf maandag 15 juni is Oerol vijf dagen lang in de lucht. Samen met makers is opnieuw een actueel programma samengesteld dat grotendeels virtueel plaatsvindt. Waar je je ook bevindt: je beleeft het eiland, net als altijd, door de ogen van de makers en het eilandgevoel zal nooit ver weg zijn!

Het vijfdaagse programma bestaat uit interactieve voorstellingen en live events, maar ook doorlopende activiteiten. Er komen live workshops van makers voor kleine groepen en live cooking voor alle bezoekers. Podcasts die waar dan ook beluisterd kunnen worden en een thema-zoomdisco samen met je vrienden. Kortom: never a dull moment.

De eerste programma-onderdelen zijn bekend: bekijk Terschelling door de ogen van een typische Oerol vrijwilliger en ontdek elke dag een ander pop-up land-art werk van Marc van Vliet. Of ga tijdens de uitzendingen van Opium op Oerol met Cornald Maas op zoek naar Oerol anno nu op Terschelling, samen met zijn gasten zoals Typhoon, Paulien Cornelisse en Jeangu. Luister met polakvanbekkum naar hoe het eiland NU klinkt, de stilte van de natuur, nog stiller zonder Oerol publiek en zonder vliegverkeer. Of zie als eerste de clip van Willem de Bruin die hij maakt met Likeminds, als preview van de voorstelling Diaspora die volgend jaar in première gaat. Meer makers die onderdeel zijn van het programma zijn o.a. Laura van Dolron, Michiel Voet, Emke Idema, Kompagnie Kistemaker en MEZRAB.

Het programma van Oerol is voor iedereen toegankelijk, maar cultuur is niet gratis. Je mag zelf je donatie bepalen.