Toneelgroep Maastricht – Brieven uit Genua

  • door

Toneelgroep Maastricht speelt tijdens de Corona lockdown op de woensdagavonden om 20.00 uur de voorstelling Brieven uit Genua live voor maximaal 200 bezoekers via het online platform Zoom. Acteurs Servé Hermans en Michel Sluysmans, sopraan Lies Verholle en pianiste Elisabeth De Loore brengen de gelijknamige roman van huisschrijver Ilja Leonard Pfeijffer opnieuw -in aangepaste vorm- tot leven. De voorstelling, in regie van Michel Sluysmans, was te zien in het najaar van 2017 en werd enthousiast ontvangen door publiek en pers.

Regisseur Michel Sluysmans: “In deze vervreemdende tijd van isolement, onzekerheid en social-distancing is de nood aan verbinding en het creëren van een collectieve ervaring groot. Een online vergaderplatform maakt het mogelijk dat we live samen kunnen komen met ons publiek, dat we elkaar kunnen zien en horen. Brieven uit Genua leent zich vanwege haar literaire en muzikale kwaliteiten in onze ogen bij uitstek voor dit medium. We hopen op deze manier -al is het online- iets van troost te kunnen bieden aan ons publiek. Want aan hoop, geloof en liefde is er nu misschien wel meer behoefte dan ooit.”

Er zijn per avond 200 virtuele stoelen beschikbaar voor Brieven uit Genua. Reserveren kan via de speellijst. Op de dag van de voorstelling worden de instructies en de inlogcode via mail toegestuurd. Deelname is gratis.

Foto: Ben van Duin